VIDEO Plajele din Anglia, luate cu asalt de britanici, în plină pandemie. Poliţia, solicitată să disperseze mulţimea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai caldă zi de până acum i-a scos pe britanici la plajă. Au lăsat dezastru în urma lor. FOTO Getty Images
Cea mai caldă zi de până acum i-a scos pe britanici la plajă. Au lăsat dezastru în urma lor. FOTO Getty Images

Valul de căldură care a lovit Europa i-a determinat pe britanici să ia cu asalt plajele, în plină pandemie. Autorităţile au calificat mulţimile drept ”incident major” şi au solicitat intervenţia poliţiei, după ce mii de oameni au inundat plajele din sudul Angliei, încălcând restricţiile în vigoare.

Joi, 25 iunie a fost înregistrată cea mai călduroasă zi din Anglia, de anul acesta, după ce temperaturile au depăşit 33 de grade.

Cele mai aglomerate au fost staţiunile Bournemouth şi Sandbanks, din Dorset. Deşi oamenii sunt sfătuiţi să evite mulţimile şi plajele, aceastea au fost inundate de vizitatorii care doreau să facă o baie de soare. Aglomeraţia nefirească a condus la ambuteiaje, parcări ilegale şi comportament antisocial. Până joi dimineaţă, peste 40 de tone de deşeuri fuseseră curăţate în urma turiştilor.

Consiliul municipal al Bournemouth a cerut intervenţia poliţiei. Vikki Slade, şefa insistuţiei, s-a arătat „absolut îngrozită” de scenele filmate pe plajă: "Comportamentul şi acţiunile iresponsabile ale atât de multor oameni sunt cu adevărat şocante, iar serviciile noastre depun toate eforturie pentru a încerca să ţinem pe toată lumea în siguranţă. Nu am avut altă opţiune decât să declaram incident major şi să iniţiem un răspuns urgent."

Marea Britanie a început să relaxeze restricţiile, iar, conform noilor reglementări, acum sunt permise grupurile de până la şase persoane. Oricum aglomeraţia de iubitori ai soarelui a degenerat, cauzând probleme uriaşe autorităţilor. Consiliul şi-a bătut recordul la amenzile pentru parcare ilegală, după ce au acordat 558 de sancţiuni, în doar o zi. Muncitorii din salubritate au declarat că au fost abuzaţi şi intimidaţi în timp ce încercau să colecteze munţii de gunoaie de pe plajă. De asemenea, au fost raportate mai multe incidente şi încăierări, pe fondul consumului de alcool. 

Autorităţile au transmis recomandări populaţiei, cerându-le să se gândească de două ori înainte să se îndrepte spre plaje. Administratorii staţiunilor spun că nu sunt pregătiţi să primească un număr atât de mare de vizitatori şi avertizează că nu au cum să gestioneze problemele asociate unei mase atât de mari. 

Marea Britanie se află pe locul cinci în topul ţărilor cele mai afectate de pandemie, cu aproape 308.000 de cazuri confirmate până acum şi 43.230 de decese. Doar în ultimele 24 de ore, au fost raportate 1.118 înbolnăviri noi şi 149 de morţi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite