VIDEO Captură-record de amfetamină, în valoare de 1 miliard de euro, efectuată într-un port din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Poliţia italiană a anunţat miercuri că a confiscat 14 tone de amfetamină sub forma a 84 de milioane de comprimate de captagon produse în Siria de organizaţia teroristă Statul Islamic, relatează AFP.

Captura, realizată în portul Salerno, la sud de Napoli, este un record mondial în ceea ce priveşte confiscarea de amfetamină, valorând un miliard de euro pe piaţă, conform unui comunicat al poliţiei italiene.

Potrivit anchetatorilor, drogul era ascuns în trei containere suspecte. Comprimatele erau etichetate cu simbolul „captagon”, un medicament clasat ca produs stupefiant şi cunoscut sub denumirea „drogul Jihadului”, întrucât reduce teama şi durerea.

„Se ştie că Statul Islamic îşi finanţează activităţile teroriste mai ales prin traficul de droguri sintetice produse în Siria, care din acest motiv a devenit în ultimii ani primul producător mondial de amfetamină”, subliniază comunicatul poliţiei.

Acum două săptămâni, aceeaşi unitate din Napoli specializată în crima organizată a interceptat 2,8 tone de haşiş şi 190 de kilograme de amfetamină ascunse într-un container cu îmbrăcăminte fabricată pe piaţa neagră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite