Veste proastă pentru români: Marea Britanie îşi închide graniţele pentru muncitorii necalificaţi. Limba engleză, condiţie obligatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Marea Britanie a anunţat noua sa politica de imigraţie ce urmează să intre în vigoare din luna ianuarie a anului viitor, relatează The Guardian.

1. UK nu va mai accepta migranţi necalificaţi, iar limba engleză e obligatorie.

2  Cei care doresc să lucreze în UK vor trebui să aibă în prealabil o ofertă de muncă cu un salariu nu mai mic de 25.600 de lire. Sunt acceptate şi oferte cu un salariu la o limită inferioară de 20.480 de lire – însă doar în cazuri speciale, în domenii de calificare cu deficit de personal, ca de exemplu în joburile de asistenţă medicală.

3. Nu mai pot munci în UK cei care lucrează pe cont propriu : de exemplu instalatorii polonezi sau muncitorii români din  construcţii, fără a fi angajaţi la sosirea în UK.

4. Nu se va mai putea intra în ţară pe baza cărţii de identitate, pentru a-i descuraja pe imigranţii din alte ţări europene să intre pe baza unor documente de identitate false sau furate.

5. Nivelul minim al studiilor pentru cetăţenii altor ţări care vor să muncească în UK: bacalaureat (A-levels) sau diplome echivalente. Plafonul în privinţa numărului de persoane cu studii superioare va fi abandonat. Numărul persoanelor înalt calificate care vor putea intra în UK fără o ofertă de muncă va fi redus la minim.

6. Artiştii, alte categorii din domeniul divertismentului, sportivii şi muzicienii îşi păstrează dreptul de a intra în UK pentru spectacole, competiţii şi audiţii. 

Miercuri, Marea Britanie a anunţat un sistem de puncte în stil australian pentru cei care vor dori să muncească în această ţară – pragul minim este de 70 de puncte. În UK trăiesc circa 900.000 de români, majoritatea fiind activi pe piaţa locurilor de muncă din Londra. 

Imagine indisponibilă
EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite