BREXIT: Londra sfidează avertismentele de la Bruxelles şi refuză anumite reguli impuse de UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brexit
Brexit

Marea Britanie nu acceptă condiţiile similare în materie de reglementare, stabilite de UE, după cum a anunţat luni seară David Frost, negociatorul britanic. Frost a subliniat faptul că Marea Britanie este o "ţară independentă", chiar dacă UE a avertizat ca nu va oferi nici un privilegiu cu privire la relaţiile bilaterale, relatează Hotnews.

"A crede că noi am putea accepta supravegherea Uniunii Europene (UE) asupra aşa-numitei problematici de egalitate pur şi simplu ignoră ceea ce facem noi", a declarat David Frost într-un discurs susţinut la Universitatea Liberă din Bruxelles.

"Nu este vorba de o simplă poziţie de negociere care s-ar putea modifica sub presiuni, este vorba de ideea întregului proiect", a mai declarat negociatorul britanic pe tema Brexit, relatează The Guardian.

Conform declaraţiilor lui Frost, monitorizarea de către UE cu privire la legislaţia britanică intră în conflict cu principiile fundamentale ale unui stat independent. 

"Aducem în aceste negocieri nu doar poziţionări tactice, ci bazele a ceea ce înseamnă să fii un stat independent. În centrul viziunii noastre este abilitatea de a stabili legi care ne convin, un drept pe care îl are orice alt stat care nu face parte din UE", a spus David Frost. 

Marea Britanie s-a retras oficial din Uniunea Europeană de la 1 februarie. Perioada de tranziţie durează până la data de 31 decembrie 22, timp în care regatul unit va continua să aplice reglementările UE. 

În UK trăiesc circa 900.000 de români, majoritatea fiind activi pe piaţa locurilor de muncă din Londra. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite