Vasile Puşcaş: Riposta României legată de Schengen ne poate costa fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul negociator al României pentru aderarea la UE, prof. Vasile Puşcaş, a declarat că denunţarea unilateral a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) este posibilă, dar poate afecta acordarea fondurilor europene.

"Denunţarea unilaterală ar putea atrage măsuri pe fondurile europene. Un astfel de gest poate însemna menţinerea corupţiei, iar într-o asemenea ţară nu se bagă bani. Oricum, toată discuţia din jurul denunţării MCV nu face decât să accentueze idea că Guvernul ascunde corupţie", a declarat Puşcaş care a reamintit că în acest an încep negocierile pentru bugetul 2014-2020, iar România are nevoie de o poziţie puternică şi credibilă.

Ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, într-un interviu în exclusivitate, pentru  Adevărul Europa, că MCV-ul este folosit în alte domenii, că devine un handicap, iar România ar putea cere renunţarea la monitorizarea pe justiţie.

"Trebuie să ne gândim foarte serios dacă mai merită să continuăm acest lucru. Noi am făcut progrese în reforma sistemului judiciar. Dacă ele nu sunt încurajate mai departe, într-o logică de cooperare, există posibilitatea de a denunţa unilateral Mecanismul de Cooperare şi Verificare, rămânând să informăm Comisia cu privire la progresele noastre în domeniul reformei Justiţiei", a declarat Baconschi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite