UPDATE Şeful serviciilor secrete germane, concediat în urma „presiunilor“ făcute de Angela Merkel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerhard Schindler Foto: AFP
Gerhard Schindler Foto: AFP

Şeful serviciului de informaţii externe al Germaniei, Gerhard Schindler, a fost îndepărtat din funcţie ca urmare a presiunilor făcute de cancelarul german, Angela Merkel, relatează „Der Tagesspiegel“.

UPDATE 12.03

Şeful biroului cancelarului federal german, Peter Altmaier, a confirmat că şeful BND-ului, Gerhard Schindler, va pleca din funcţie începând cu data de 1 iulie, relatează „Süddeutsche Zeitung“. Locul său va fi luat de Bruno Kahl. Actualul şef al BND va ieşi la pensie. Potrivit DPA, în ultima perioadă Schindler a avut probleme de sănătate.

- Ştirea iniţială -

Mişcarea îndepărtării lui Schindler pare surprinzătoare, având în vedere ameninţarea în creştere din partea militanţilor islamişti cu care se confruntă Germania.

Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul „Süddeutsche Zeitung“ şi de posturile NDR şi WDR, Gerhard Schindler, în vârstă de 63 de ani, care a condus serviciul de informaţii externe al Germaniei (BND) începând din anul 2012 şi pe care îl despart numai doi ani de vârsta pensionării, va fi înlocuit cu Bruno Kahl.

În vârstă de 53 de ani, Kahl este un apropiat al ministrului german de finanţe, Wolfgang Schäuble.

Informaţii oficiale despre plecarea lui Schindler din fruntea BND-ului nu au fost furnizate deocamdată, însă se aşteaptă declaraţii pe marginea acestui subiect în cursul zilei de miercuri din partea şefului biroului cancelarului federal, Peter Altmaier.

Presa germană relatează însă că motivul îndepărtării lui Schindler din funcţie ar fi că acesta i-ar fi spionat pe partenerii europeni în favoarea NSA (Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite