Ungaria susține că ajută Ucraina în contextul agresiunii ruse

0
Publicat:

Ungaria „face tot ceea ce este posibil” pentru a ajuta populaţia din Transcarpatia, regiune din vestul Ucrainei unde locuieşte o comunitate de etnici maghiari, a declarat miercuri Gergely Gulyas, şeful biroului premierului Viktor Orban.

Gergely Gulyas FOTO EPA-EFE
Gergely Gulyas FOTO EPA-EFE

„Fiecare ungur poartă responsabilitatea pentru fiecare ungur, indiferent de locul în care trăieşte în lume”, a declarat Gergely Gulyas în faţa unor elevi şi profesori din Transcarpatia aflaţi la Satoraljaujhely, un oraș situat în estul Ungariei.

El a mai declarat că Ungaria a condamnat agresiunea Rusiei din Ucraina şi că autorităţile de la Budapesta livrează ajutor umanitar Transcarpatiei, precum şi altor zone din Ucraina.

De asemenea, a spus el, Ungaria oferă asistenţă financiară pentru funcționarea statului ucrainean, primeşte refugiaţi ucraineni sau le permite acestora să traverseze teritoriul Ungariei în drum spre alte destinaţii.

Responsabilul de la Budapesta a elogiat totodată „lupta eroică” a Ucrainei în apărarea teritoriului său, adăugând că este în interesul Ungariei ca maghiarii care trăiesc în Transcarpatia să sufere cât mai puţin.

De aceea, Ungaria a refuzat să livreze arme Kievului, întrucât aceasta ar pune în pericol populaţia din Transcarpatia, transformând-o într-o ţintă, a susținut oficialul ungar, citat de agenția de presă MTI, preluată de Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite