Ungaria precizează că nu vrea să îşi închidă graniţele, ci să le protejeze. Viktor Orbán neagă construcţia unui gard la ganiţa cu Slovenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungaria nu vrea să îşi închidă graniţele ci să le protejeze, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, citat de agenţia de presă MTI. De asemenea, premierul Viktor Orbán a declarat că nu intenţionează să construiască un gard la graniţa cu Slovenia, potrivit unor zvonuri.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta, Zoltan Kovacs a declarat pentru postul public de radio Kossuth că nu are sens ca politicienii Uniunii Europene să dezbată între ei regulile de bază ale UE, care indică în mod clar faptul că frontierele trebuie protejate.

Procesul de construire a unui gard la graniţa dintre Ungaria şi Croaţia este apropape finalizat şi sârmă ghimpată a fost adusă în comuna Tornyiszentmiklos, la graniţa cu Slovenia, a spus Kovacs, citat de Mediafax.

Guvernul ungar nu consideră că gardul este o soluţie pentru a face faţă imigraţiei în masă, însă este de părere că este un mijloc de a opri accesul imigranţilor clandestini. Acordul Schengen permite statelor UE să apeleze la toate mijloacele necesare pentru a proteja graniţele, a precizat el.

Întâlnirea extraordinară a liderilor UE a generat evoluţii majore, însă niciun progres nu a fost făcut privind cea mai importantă problemă, care este consolidarea protecţiei frontierelor Greciei, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar. Kovacs a subliniat importanţa faptului că preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a confirmat că toţi trebuie să respecte regulile UE. El a menţionat că deşi Croaţia nu face parte din spaţiul Schengen, este un stat membru UE şi în pofida acestui lucru, a declarat că nu va respecta niciuna dintre normele importante ale UE.

Viktor Orbán neagă că Ungaria ar intenţiona să construiască un gard ca graniţa cu Slovenia

Guvernul ungar nu intenţionează să construiască un gard ca graniţa cu Slovenia, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orbán, în urma unor informaţii în acest sens apărute joi. Orbán a declarat într-o conferinţă de presă, în urma discuţiilor avute la Vienape tema crizei refugiaţilor, că sunt în desfăşurare lucrări la frontieră pentru a „curăţa“ o fâşie de teren, pentru a putea fi trimis acolo echipament mobil, notează Mediafax.

Din moment ce Slovenia este parte din spaţiul Schengen, acolo nu trebuie construit ceva ce nu poate fi eliminat într-o singură zi, a adăugat şeful Guvernului ungar.

Potrivit unor surse citate joi de MTI, Ungaria a demarat lucrări pentru instalarea unui gard metalic la frontiera cu Slovenia, în contextul afluxului de refugiaţi. Poliţişti ungari lucrează în zona Tornyiszentmiklos-Pince, la frontiera cu Slovenia, pentru construirea unui gard metalic lângă autostrăzile M70 şi A5.

Ungaria a fost criticată din cauza iniţiativelor privind construirea de garduri metalice la frontiera cu Serbia şi pe segmente ale frontierei cu Croaţia şi România.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite