Ungaria implementează cea mai restrictivă legislație privind imigrația din UE

0
Publicat:

Noile măsuri privind imigrația din Ungaria, decise la 1 ianuarie, dar care intră în vigoare începând de astăzi, 1 martie, vor fi cele mai stricte din Uniunea Europeană.

Guvernul Orban promite locuri de muncă doar pentru unguri
Guvernul Orban promite locuri de muncă doar pentru unguri FOTO Shutterstock

Legislația strictă din Ungaria privind imigrația va fi implementată după o perioadă de ajustare de două luni. Anunțul a fost făcut de Secretarul de Stat Parlamentar al Ministerului Afacerilor Interne, Bence Retvari, în cadrul unei conferințe de presă.

Legea, care va înlocui una în vigoare de 16 ani, a fost justificată de creșterea numărului de migranți către Ungaria, conform lui Retvari.

În discursul său, Retvari a subliniat că noua lege va asigura că locurile de muncă din țară sunt rezervate în primul rând ungurilor, iar cetățenii țărilor terțe trebuie să lucreze în Ungaria doar dacă nu există muncitori locali disponibili, potrivit Euronews.

Imigranții în Ungaria care au fost concediați trebuie să părăsească țara în termen de șase zile, un proces facilitat de angajatorul lor.

Măsurile suplimentare includ abolirea dreptului membrilor de familie de a se alătura lucrătorilor din țările terțe care vin în Ungaria. De asemenea, cetățenii țărilor terțe nu au drept fundamental de ședere în Ungaria, iar permisele de ședere au fost împărțite în categorii de lucrători foarte calificați și slab calificați.

Legea va introduce, de asemenea, așa-numita "viză de aur", care va permite persoanelor care fac investiții imobiliare semnificative să aibă rezidență în Ungaria pentru o anumită perioadă de timp.

Partidele de stânga din parlamentul Ungariei s-au opus legislației.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite