Un transsexual a câștigat titlul Miss Olanda, pentru prima dată în istoria concursului

0
Publicat:

Un transsexual a câștigat titlul Miss Olanda pentru prima dată în istoria concursului, urmând să participe și la Miss Universe. Rikkie Valerie Kolle, în vârstă de 22 de ani, a făcut istorie după ce duminică a câștigat competiția.

O femeie transgender e Miss Olanda FOTO Twitter
O femeie transgender e Miss Olanda FOTO Twitter

Noua Miss Olanda a purtat o rochie roșie lungă, cu o crăpătură pe picior și a fost copleșită de emoție în timp ce a primit coroana de la predecesoarea sa, Ona Moody și Miss Univers R'Bonney Gabriel din SUA, relatează Daily Mail.

Miss Univers 2023 va avea loc în El Salvador în decembrie, deși o dată exactă nu a fost încă confirmată, unde concurente din 24 de țări luptă pentru a câștiga titlul. 

Vedeta va fi a doua femeie transgender care va concura vreodată la Miss Univers.  

În 2018, Angela Ponce din Spania a devenit prima femeie trans care a concurat pentru titlul  Miss Univers. 

Ea a spus atunci pentru NBC că „nu și-ar fi putut imagina niciodată” că va ajunge în etapa finală. Concurenții transgender au putut concura pentru coroană începând cu anul 2012. 

Un „bărbat însărcinat“ a pozat pentru coperta revistei Glamour: „Exist, sunt o dovadă vie!“

Ediția britanică „Glamour” și-a dedicat numărul din luna iunie 2023 persoanelor transgender. Logan Brown, în vârstă de 27 de ani, este bărbat trans și a pozat pentru revista britanică cu două săptămâni înainte să nască.

„Sunt un bărbat transgender însărcinat și exist, așa că indiferent de ceea ce spune cineva, sunt o dovadă vie”, a declarat Logan Brown, vedeta de copertă. 

Glamour UK și-a lansat coperta digitală June Pride la începutul lunii iunie, cu un bărbat transgender însărcinat.

Coperta îl prezintă pe activistul transgender Logan Brown topless, cu un costum pictat pe piept și pe burta de gravidă, scrie nbcnews.com

Glamour UK, o revistă online pentru femei și-a lansat numărul Pride joi, lucru care a coincis cu începutul lunii LGBTQ Pride. Revista a prezentat anterior figuri proeminente din comunitatea LGBTQ, cum ar fi artistul câștigător al premiului Grammy, Kim Petras și Antoni Porowski din „Queer Eye”. 

Numărul din acest an „sărbătorește alianța dintre femei și persoanele transgender prin experiențele noastre comune – în special sarcina, asistența medicală și nașterea”, a explicat revista.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite