Un rus din Crimeea a fost condamnat la închisoare pentru spionaj în favoarea Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal din Crimeea, care a fost anexată ilegal de Moscova, a condamnat un cetățean rus la 12 ani de închisoare pentru înaltă trădare, fiindcă ar fi împărtășit serviciilor secrete ucrainene detalii despre marina rusă înainte de invadarea Ucrainei, au transmis, luni, serviciile de securitate ruse, relatează The Moscow Times.

FSB.
Un rus a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru înaltă trădare. Foto: Arhivă

Conform Serviciului Federal de Securitate (FSB), Evgheni Petrușin a strâns și comunicat informații către Direcția principală de informații a ministerului ucrainean al Apărării încă din 2020-2021. 

Informațiile privind activitățile Flotei de la Marea Neagră (a Marinei ruse) ar putea fi folosite împotriva securității Federației Ruse”, se arată într-un comunicat al FSB. 

Tribunalul din Sevastopol l-a găsit pe Petrușin vinovat de trădare în urma unui proces cu ușile închise, condamnându-l astfel la 12 ani de închisoare într-o colonie penitenciară de maximă securitate. 

FSB nu a menționat când a fost pronunțat verdictul. Însă a precizat că sentința lui Petrușin a „intrat în vigoare", sugerând că avocații bărbatului au făcut apel fără succes. 

Interfax a relatat că Petrușin a fost arestat în luna aprilie a anului 2021 și transferat la Moscova în vara aceluiași an. 

Imagini editate de FSB și publicate de agențiile de știri de stat au arătat cum agenții îl arestează pe Petrușin în interiorul unui bloc de apartamente. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite