Un pompier ucrainean a fost luat prizonier de armata rusă în timp ce ajuta la evacuarea civililor din Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebok
FOTO Facebok

Un pompier ucrainean a fost luat prizonier de armata rusă în urmă cu patru zile, în timp ce ajuta la evacuarea civililor din Hostomel, regiunea Kiev. Serviciul de Urgenţă al Ucranei face apel pentru eliberarea colegului lor Oleksiy Danchenko.

„Federaţia Rusă să-l elibereze pe Oleksiy Danchenko, un angajat al Serviciului de Stat de Urgenţă, care a însoţit convoiul pe o rută umanitară convenită în Belogorodka. Acum se află pe teritoriul unei fabrici de sticlă din oraşul Hostomel. Cerem eliberarea lui Danchenko. Am convenit asupra acestui coridor, el doar şi-a îndeplinit misiunea", a declarat într-o intervenţie video Irina Vereşciuk, ministra pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar ale Ucrainei, scrie Observator.

Aceasta a precizat că va face tot ce e necesar pentru eliberarea pompierului.

Un alt apel pentru eliberare vine şi din partea colegilor acestuia. 

„Serviciul nostru este mereu acolo pentru a ajuta şi nu este doar datoria noastră, este chemarea noastră umană de a salva şi ajuta! Dar acum avem nevoie şi de ajutorul vostru! În timpul îndeplinirii atribuţiilor oficiale, ocupanţii ruşi l-au capturaţi de colegul nostru - Oleksiy Danchenko. Salvatorii regiunii Kiev vă cer să ajutaţi la eliberarea din captivitate a unui lucrător DSNS, a unui prieten, a unui coleg!. Oleksiy Danchenko a fost capturat în oraşul Gostomel, în timpul evacuării civililor. Dacă cineva ştie vreo informaţie, vă rugăm să sunaţi la Serviciul de Salvamont la 101,112, (044) 425-43-01", este mesajul transmis pe Facebook de Serviciul de Urgenţă al Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite