Un pacient periculos dintr-o clinică de psihiatrie, ucis într-o intervenţie a poliţiei la Bruxelles

0
Publicat:

Un pacient al unei clinici de psihiatrie, considerat periculos, a fost ucis marţi, la Bruxelles, în timpul unei intervenţii a poliţiei, ancheta acestui caz fiind încredinţată comitetului P ("poliţia poliţiei"), a anunţat parchetul din capitala belgiană.

Tânărul a fost transportat cu ambulanţa la secţia Psihiatrie

Poliţia a fost chemată la faţa locului marţi, în jurul orei 10:00, "pentru un pacient descris ca agresiv şi pe care personalul nu îl putea gestiona", a precizat parchetul într-un comunicat, citat de Agerpres.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, bărbatul în vârstă de 49 de ani "ar fi avut asupra sa o armă albă", iar "starea sa de agitaţie" a necesitat chemarea de întăriri de către prima patrulă trimisă la faţa locului.

"În cursul operaţiunilor, poliţiştii care au intervenit au fost nevoiţi să facă uz de armele de serviciu", a precizat aceeaşi sursă.

Pacientul "a fost împuşcat în braţ şi apoi în abdomen". Numărul focurilor de armă trase nu a fost precizat.Bărbatul "a fost dus direct la spital unde a şi murit din cauza rănilor suferite în jurul orei 11:30", a adăugat parchetul.

Tragedia a avut loc în clinica de psihiatrie Fond'Roy din Uccle, o comună bogată din Regiunea Capitalei Bruxelles.  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite