Un nou val de represiune în Belarusul lui Lukașenko: reacția UE

0
Publicat:

Uniunea Europeană condamnă noul „val de represiune” care îi vizează pe opozanții din Belarus, a declarat joi şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Aleksandr Lukașenko, supranumit „Ultimul dictator din Europa” FOTO AFP
Aleksandr Lukașenko, supranumit „Ultimul dictator din Europa” FOTO AFP

UE „condamnă în termenii cei mai fermi recentul val de represiune împotriva foştilor prizonieri politici încă prezenţi în Belarus şi împotriva rudelor acestora”, a precizat Borrell, citat într-un comunicat.

Acest nou val de represiune priveşte „peste 100 de persoane, dintre care multe au fost arestate”, a denunțat Borrell.

Cel puţin 24 de persoane au fost arestate în Belarus într-un nou val de arestări înaintea alegerilor parlamentare programate pe 24 februarie, a remarcat la rândul său organizaţia belarusă pentru drepturile omului Viasna.

Belarusul se pregăteşte pentru o nouă rundă de alegeri fără niciun suspans real, puterea fiind concentrată în întregime în mâinile liderului autoritar Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere de 30 de ani.

„Regimul Lukaşenko îşi continuă tacticile deplorabile de intimidare şi represiune împotriva criticilor săi şi împotriva posibililor oponenţi politici înainte de «alegerile» din februarie”, a atras atenţia şeful diplomaţiei europene, citat de AFP și Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite