Un milionar ucrainean le-a solicitat trupelor de la Kiev să-i atace vila, după ce armata rusă s-a cazat în ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Milionarul ucrainean Andrei Stavnitser a afirmat pentru „Good Morning Britain” că a văzut, pe 5 martie, pe camera de supraveghere, cum trupele ruse mergeau pe proprietatea sa situată lângă Irpin cu un lansator de rachete, relatează Business Insider.

„Au distrus majoritatea camerelor din interiorul casei, dar a existat o mică cameră web pentru amatori pe care n-au depistat-o”, a afirmat Andrei Stavnitser, directorul general al unei firme de IT, care a plecat din Ucraina în Polonia după ce ruşii au intrat în ţară, conform Business Insider.

 „Au fost 12 vehicule militare pe proprietatea meu, inclusiv lansatoare de rachete, grenade. Practic, au început să tragă în Kiev din casa mea”, a mai adăugat Stavnitser. 

Fiind mâhnit şi „dezgustat”, conform spuselor sale, de faptul că soldaţii ruşi i-au intrat în casă, milionarul a luat legătura cu forţele armate ale Ucrainei, solicitându-le să atace casa. 

„A fost o decizie clară pentru mine. Nu pot face multe pentru a ajuta armata şi asta a fost una dintre oportunităţile pe care le-am avut. Vreau să fac totul pentru a ajuta Ucraina să câştige”, a mai declarat Andrei Stavnitser. 

Acesta a mai menţionat că pe proprietatea sa se aflau paznici, care au fost „capturaţi, dezbrăcaţi, interogaţi şi trimişi în pădure”. 

Ministerul Apărării al Ucrainei nu a afirmat nimic despre relatarea milionarului. În schimb, acesta a publicat pe Facebook o imagine cu un lansator de rachete distrus. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite