Un membru al Parlamentului European consideră că UE dorește să pună capăt prieteniei istorice dintre Rusia și Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit deputatului francez Thierry Mariani, Uniunea Europeană își impune constant politica externă, Serbiei.

Eurodeputatul Thierry Mariani. Foto: Arhiva Adevărul
Eurodeputatul Thierry Mariani. Foto: Arhiva Adevărul

Uniunea Europeană își impune constant politica externă Serbiei, dorind astfel să pună capăt prieteniei istorice dintre Belgrad și Moscova. Această opinie a fost exprimată de Thierry Mariani, deputat în Parlamentul European (PE) din Franța, vorbind marți în sesiunea plenară a PE de la Strasbourg.

"Uniunea Europeană face presiuni asupra Serbiei pentru a-și transforma viața politică și socială. Bruxelles-ul ar dori să întrerupă prietenia istorică dintre Serbia și Rusia, impunându-și, în special, politica internațională", a spus el.

Potrivit lui Mariani, Uniunea Europeană, care a susținut anterior secesiunea Kosovo de Serbia, pretinde acum că aduce Belgradul și Pristina la un acord. „UE ar putea încerca să-i facă pe oameni să uite de sprijinul său pentru NATO, care a bombardat Belgradul cu bombe”, a adăugat europarlamentarul.

În discursul său, el a abordat, de asemenea, problemele integrării europene în Balcani și abordarea inegală a Uniunii Europene față de Serbia și Kosovo. "Lista de revendicări la adresa Belgradului este nesfârşită, în timp ce Bruxellesul sprijină constant cererile Kosovo", a subliniat parlamentarul. vrea să impună Serbiei".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite