Un Ferrari de lux furat de la un pilot de Formula 1, găsit după 30 de ani

0
Publicat:

Un Ferrari de lux furat de la veteranul pilot de Formula 1, Gerhard Berger, acum aproape 30 de ani, a fost recuperat de poliție.

Ferrari-ul roșu model F512M a fost una dintre cele două mașini sport italiene furate în timp ce șoferii lor se aflau la Marele Premiu al statului San Marino, desfășurat la Imola, Italia, în aprilie 1995.

Poliția Metropolitană a declarat că ofițerii au primit un raport din partea producătorului auto în luna ianuarie a acestui an, după ce firma a efectuat verificări asupra unei mașini achiziționate de un cumpărător din SUA prin intermediul unui broker din Marea Britanie, anul trecut, potrivit The Independent.

Unitatea de combatere a crimei organizate în domeniul vehiculelor a descoperit că mașina a fost transportată în Japonia, la scurt timp după ce a fost furată, până când a fost adusă în Marea Britanie, la sfârșitul anului 2023, iar polițiștii au acționat rapid pentru a prelua posesia și a împiedica exportul acesteia.

A doua mașină rămâne dispărută și încă nu au fost efectuate arestări, a Poliția Metropolitană.

Polițistul Mike Pilbeam, care a condus ancheta, a declarat: „Ferrari-ul furat – cu o valoare de aproape 350.000 de lire sterline - a fost dispărut mai bine de 28 de ani înainte să reușim să-i dăm de urmă în doar patru zile.

Cercetările noastre au fost minuțioase și au inclus contactarea autorităților din întreaga lume.

Am lucrat rapid cu parteneri, inclusiv Agenția Națională de Combatere a Criminalității, precum și cu Ferrari și dealerii auto internaționali, iar această colaborare a fost esențială în înțelegerea trecutului vehiculului și împiedicarea acestuia să părăsească țara.”

Unitatea de combatere a crimei organizate în domeniul vehiculelor a Scotland Yard a recuperat 418 vehicule în valoare de aproximativ 31 de milioane de lire sterline doar anul trecut.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite