Ucrainenii susţin că au capturat-o pe Baghera, o lunetistă sârbă care lupta din 2014 de partea separatiştilor pro-ruşi în Donbas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
baghera lunetista sarba

Forţele armate ucrainene au capturat-o pe Baghera, o lunetistă sârbă care lupta în Donbas din 2014, arată armata ucraineană pe Twitter şi publică câteva foto cu ea. Unele surse media susţin că ea ar fi dezertat din armata pro-rusă, însă primele declaraţii ale acesteia susţin teza că a fost abandonată pe câmpul de luptă. Aceasta era rănită.

Potrivit postării unui voluntar, Vlad Ivanov,  „Baghera” se află în custodia Forţelor Armate ale Ucrainei. Acesteia i s-a acordat asistenţă medicală, pentru că era rănită. Aceasta a fost de acord să coopereze cu autorităţile. De altfel, potrivit informaţiilor preliminare, ea ar fi fost abandonată de foştii camarazi pe câmpul de luptă.

Potrivit tabloidului Blic din Serbia, Baghera se numeşte în realitate Danijela Lazovic şi este o sârboaică din Gornji Milanovac. Viaţa ei a fost una tumultuoasă. Pe lista activităţilor sale a fost sportul de performanţăfostă, apoi s-ar ficălugărit  pentru o scurtă perioadă la mănăstirea Trumana din Golubac, Serbia.

Apoi ar fi fost condamnată pentru trafic de droguri, iar după ce şi-ar fi ispăşit pedeapsa, în 2014, ar fi plecat în Donbas, în estul Ucrainei să lupte de partea separatiştilor pro-ruşi într-o unitate para-militară numită „Regimentul husarilor sârbi”. Aici a ajuns o lunetistă experimentată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite