Ucraina anunță eliberarea de sub ocupația rusă a șapte sate, în cadrul contraofensivei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile de la Kiev au anunțat că armata ucraineană a reușit eliberarea, în cursul weekendului, a șapte sate de la forțele ruse, în cadrul ofensivei sale în sudul și estul țării, conform Agerpres. 

soldier ukraine
Foto: Pixabay

Hanna Maliar, adjunctă a ministrului ucrainean al apărării, a făcut anunțul că "au fost eliberate şapte sate", pe reţeaua socială Telegram, făcând referire în special la satele Lobkovo, Levadne şi Novodarivka, din regiunea Zaporojia, precum şi satul Storojeve, din sudul regiunii Doneţk. Aceasta a precizat că "suprafaţa teritoriului revenit sub controlul nostru se ridică la 90 de kilometri pătraţi". 

Ministerul Apărări Ucrainean a susținut că au fost înregistrate progrese în regiunea Bahmut, unde "trupele ucrainene au înaintat 250 până la 700 de metri". Moscova a susținut că a respins atacurile din regiunea Donețk, lângă Velika Novosilka, precum și lângă satul Levadne, în apropiere de regiunea Zaporojia. Afirmaţiile Moscovei şi cele ale Kievului nu au putut fi verificate în mod independent până în prezent. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite