Tusk, jignit de Farage după ce spus că există un „loc special în iad“ pentru cei care au promovat Brexitul şi nu au venit cu soluţii

0
0
Donald Tusk (în prim-plan) şi Leo Varadkar într-o conferinţă de presă la Bruxelles FOTO EPA-EFE
Donald Tusk (în prim-plan) şi Leo Varadkar într-o conferinţă de presă la Bruxelles FOTO EPA-EFE

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a criticat miercuri pe liderii politici britanici care au promovat ieşirea ţării lor din blocul comunitar şi nu au venit cu un plan, afirmând că există „un loc special în iad“ ei. Fostul lider al partidului Ukip, eurosceptic şi anti-imigraţie, Nigel Farage, i-a răspuns imediat, jignindu-l, relatează presa internaţională.

„M-am întrebat cum arată acel loc special din iad pentru cei care au promovat Brexitul fără să aibă măcar schiţa unui plan pentru efectuarea în siguranţă“ a acestui proces, a spus Tusk într-o conferinţă de presă cu premierul irlandez Leo Varadkar, la Bruxelles.

Preşedintele Consiliului European a insistat pentru menţinerea mecanismului de siguranţă „backstop“ la frontiera irlandeză.

La rândul său, Leo Varadkar a apreciat că acordul pentru Brexit, respins deja de Parlamentul britanic, este „cel mai bun posibil“.

Întâlnirea Tusk-Varadkar a avut loc cu o zi înainte de sosirea la Bruxelles a premierului britanic Theresa May, care vrea să-i propună preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker modificarea acordului divorţului dintre Londra şi Bruxelles.

Tusk a reafirmat că acordul pentru Brexit aprobat deja de statele membre „nu este deschis către renegocieri”.

Simţindu-se vizat de „locul în iad“ menţionat de Tusk, Nigel Farage, unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai campaniei ieşirii Marii Britanii din UE, i-a replicat că ţara sa va scăpa de „golani“ şi „aroganţi“. „După Brexit, vom scăpa de golanii care nu au fost aleşi, aroganţi ca tine, şi ne vom conduce singuri ţara. Îmi pare mai degrabă un rai“.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite