Turcoaică de 106 ani vindecată de COVID-19: „Dacă nu mă vaccinam poate că acum situaţia mea ar fi fost alta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nuriye Ozkan, turcoaica în vârstă de 106 ani care s-a vindecat de COVID. FOTO: Twitter
Nuriye Ozkan, turcoaica în vârstă de 106 ani care s-a vindecat de COVID. FOTO: Twitter

O turcoaică în vârstă de 106 ani, Nuriye Ozkan, s-a vindecat de coronavirus deşi suferea de mai multe afecţiuni. Femeia a declarat că a trecut cu uşurinţă prin boală pentru că este vaccinată împotriva COVID-19.

Nuriye Ozkan, femeia de 106 ani care s-a vindecat de COVID, a declarat că are probleme cardiace şi suferă de astm. Aceasta era vaccinată cu schemă completă, iar în prezent aşteaptă să îi fie administrată a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.

Experienţa cu coronavirusul a început după o vizită la spital pentru că avea febră. Testată pentru COVID-19, femeia a fost informată că este infectată şi a fost plasată în carantină la domiciliu, acolo unde s-a şi tratat. Conform haberturk.com, după câteva zile Nuriye Ozkan s-a vindecat. 

„Am 106 ani. Am fost operată la stomac şi pe cord. Sufăr şi de astm, de bronşită. Sunt şi în vârstă. M-am simţit rău, m-au dus la spital şi mi s-a făcut testul. Apoi mi-au spus că am această boală. Aveam deja dureri din cauza vârstei. Nu-mi dădusem seama că m-am infectat. Când m-am apucat de spălarea rituală înainte de rugăciune mi-am dat seama că am febră. Ne-au plasat în carantină acasă. Şi nora mea s-a îmbolnăvit. Însă eram toţi vaccinaţi. Am trecut peste boală. Dumnezeu să le dea tuturor sănătate. Toată lumea să fie precaută şi să se vaccineze. Eu dacă nu mă vaccinam poate că acum situaţia mea ar fi fost alta”, a explicat bătrâna.

Fiul femeii, Temel Ozkan, i-a îndemnat pe oameni să nu fie reticenţi cu privire la vaccinare. „Mai întâi s-a vaccinat mama, iar apoi ne-a venit şi nouă rândul. Prima care s-a infectat a fost mama. Apoi s-a îmbolnăvit şi soţia mea. A început perioada de carantină la domiciliu şi în 12 zile am trecut peste boală. Noi tot vedeam la ştiri că boala este grea. Însă slavă Domnului, vaccinurile au un efect important. Mama mea de 106 ani a trecut peste boală acasă, fără probleme. Există oameni care încă se tem de vaccinare, sunt îngrijoraţi. Vaccinul este arma noastră împotriva acestei boli. Să nu se ferească nimeni să se vaccineze. Dacă nu, o să regrete”, a transmis acesta. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri