Trupele ucrainene au ajuns la periferia oraşului Herson

0
Publicat:

Soldaţii ucraineni au intrat deja în zonele de periferie ale oraşului Herson, a declarat joi un oficial local, la o zi după anunţarea retragerii trupelor ruse din oraşul-port situat în sudul Ucrainei, transmite dpa.

Coloană de blindate ucrainene în apropiere de Herson Foto Captură video (arhivă)
Coloană de blindate ucrainene în apropiere de Herson Foto Captură video (arhivă)

Guvernatorul provinciei Nikolaev (Mikolaiv), Vitali Kim, a raportat că Ciornobaiivka se află deja sub control ucrainean. Nu a dorit însă să ofere mai multe detalii. "Continuăm să păstrăm tăcerea pentru că este o chestiune ce ţine de armată", a spus el.

Între timp, Statul Major al Ucrainei a declarat că armata rusă se retrage încet doar pentru a-şi consolida liniile defensive pe celălalt mal al Niprului.

Potrivit informaţiilor furnizate de Reuters care citează media locale, trupele ruse care se retrag din Herson au aruncat în aer o parte a unui centru de televiziune şi au deteriorat infrastructura de încălzire şi electricitate a oraşului.

"Astăzi, în timpul zilei, trupele ruse au aruncat în aer centrul de emisie al televiziunii Herson", a informat site-ul IMI citând locuitori. "Conform contactelor noastre, turnul (televiziunii) a rămas intact".

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat că ruşii distrug infrastructura de comunicaţii. "Federaţia Rusă ne jefuieşte muzeele din teritoriile ocupate temporar, elimină routere Wi-Fi din locuinţe şi ne abuzează fizic oamenii. Este o înapoiere civilizaţională fără speranţă", a scris ea pe Telegram.

Guvernatorul regiunii Herson, Yaroslav Ianuşevici, a declarat pe Telegram că trupele ruse "au luat echipamente publice, au deteriorat linii electrice şi au vrut să lase o capcană în urma lor".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite