Tragedia din Elveţia: şoferul ar fi vrut să pună un DVD înainte de accidentul în care au murit 22 de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O publicaţie belgiană şi una elveţiană au făcut cunoscut joi faptul că unii dintre copiii răniţi în accidentul de autocar din Elveţia au povestit că şoferul ar fi vrut să pună un DVD înaintea producerii dramei, informează AFP.

Potrivit site-ului cotidianului belgian Het Laatste Nieuws, „chiar înainte de accident, şoferul ar fi vrut să pună un DVD" în aparat. „Asta au povestit copiii răniţi părinţilor şi personalului din spitalul elveţian unde primesc îngrijiri medicale" afirmă publicaţia fără a cita surse precise.

Ziarul citează de asemenea un responsabil al poliţiei elveţiene, Renato Kalbermatten, care a calificat această ipoteză drept o presupunere, menţionând că imaginile video filmate în tunel nu confirmă acest lucru, chiar dacă este studiată de către anchetatori.

Cotidianul precizează, pe baza unor declaraţii anonime, că un profesor de la şcoala din Heverlee i-ar fi dat un DVD şoferului cu puţin timp înainte de accident.

Aceste informaţii au fost obţinute de către trimişii săi speciali în Elveţia şi de către cotidianul elveţian „Aargauer Zeitung" subliniază publicaţia belgiană.

„Un mic moment de neatenţie ar fi putut face ca autocarul să se apropie prea mult de marginea carosabilului şi şoferul să piardă controlul maşinii", scrie Het Laatste Nieuws.

Autocarul circula în direcţia Sion când a deviat de la traiectorie din cauze încă necunoscute şi s-a izbit de un perete al tunelului. Elevii, în vârstă de 12 ani, proveneau de la două şcoli din Heverlee şi Lommet şi se întorceau acasă după o săptămână de vacanţă în staţiunea de schi Val d'Anniviers.

Anchetatorii au eliminat viteza excesivă ca fiind una dintre cauzele accidentului.

Justiţia elveţiană a afirmat miercuri că ia în calcul trei piste în ancheta sa: o problemă tehnică, o problemă de sănătate a şoferului şi o eroare umană.

Din cele 52 de persoane aflate la bord, 28 şi-au pierdut viaţa, între care 22 de copii. Cei doi şoferi au murit şi ei în accident.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite