Tony Blair se plimbă la bordul unui avion privat de lux. O oră de zbor costă aproximativ 7.000 de lire sterline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din interiorul aeronavei Bombardier Global Express FOTO Reuters
Imagine din interiorul aeronavei Bombardier Global Express FOTO Reuters

Pe vremea când era premier, Tony Blair nu a primit un avion pentru călătoriile sale, pentru că administraţia lui a considerat că este prea costisitor. Însă acum, la şase ani de când nu mai e prim-ministru, se plimbă prin lume cu cel mai scump avion privat. O oră la bordul aeronavei costă nu mai puţin de 7.000 de lire sterline, scrie „The Daily Mail”.

Fostul premier a fost văzut coborând dintr-un Bombardier Global Express, o aeronavă scumpă, care are o capacitate de 19 locuri şi poate atinge peste 950 km/h. Avionul privat este negru cu o dungă aurie, are scaune din piele şi lambriuri de nuc şi poate zbura 13 ore non-stop.

O oră la bordul acestui avion, descris de compania producătoare drept „cel mai luxos avion business construit vreodată”, costă aproximativ 7.000 de lire sterline. Preţul piperat pare să nu-l deranjeze pe Blair, care a fost văzut în ultimele săptămâni „abuzând” de aeronavă. Potrivit cotidianului britanic, în doar câteva zile Blair a aterizat, la bordul unui Bombardier Global Express, în Bangkok, Sardinia şi New York.

Blair, care a strâns în jur de 50 de milioane de lire sterline de când nu mai conduce Marea Britanie, a fost criticat în varii ocazii pentru că zboară în avioane care îi sunt împrumutate de tirani. Printre aceştia se numără fostul dictator libian Muammar Gaddafi şi preşedintele din Rwanda, Paul Kagame.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite