Suedia a extrădat un membru PKK condamnat în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), condamnat în Turcia, a fost expulzat din Suedia şi a sosit în cursul nopţii la Istanbul, transmite Agerpres, citând AFP.

Mahmut Tat fusese condamnat în Turcia pentru apartenenţă la PKK
Mahmut Tat fusese condamnat în Turcia pentru apartenenţă la PKK

Potrivit agenţiei oficiale turce Anadolu, Mahmut Tat fusese condamnat în Turcia la şase ani şi zece luni de închisoare pentru apartenenţă la PKK, organizaţie considerată teroristă de Ankara şi Uniunea Europeană (UE).

"Arestat de poliţia suedeză şi plasat într-un centru de detenţie din Mölndal, el a fost trimis înapoi în Turcia", a scris agenţia.

Potrivit cotidianului turc Sabah şi canalului de televiziune privat NTV, Mahmut Tat a fost adus sâmbătă în faţa unui tribunal din Istanbul.

Anadolu susţine că bărbatul, care a sosit în Suedia în 2015 pentru a scăpa de pedeapsă, a depus o cerere de azil, însă aceasta a fost respinsă.

Soarta anumitor cetăţeni kurzi din Turcia exilaţi sau refugiaţi în Suedia şi, într-o mai mică măsură în Finlanda, se află în centrul discuţiilor cu Ankara pentru aderarea celor două ţări nordice la NATO.

Ankara blochează din luna mai extinderea Alianţei Nord-Atlantice, cerând extrădarea mai multor cetăţeni kurzi, acuzaţi că sunt simpatizanţi sau militanţi ai mişcărilor kurde considerate drept "teroriste" de Turcia sau apropiaţi ai mişcării lui Fethullah Gülen, acuzată de orchestrarea tentativei de lovitură de stat din 2016.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite