Statul Islamic revendică atentatul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatul comis joi seară la Nisa, soldat cu 84 de morţi şi peste 200 de răniţi, potrivit agenţiei grupării jihadiste Amaq, relatează Le Figaro.

"Autorul operaţiunii desfăşurate de Nisa, în Franţa, este un soldat al Statului Islamic. El a executat operaţiunea ca răspuns la apelurile lansate de a viza cetăţenii ţărilor din coaliţia care combate Statul Islamic", a afirmat Amaq, transmite AFP.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, contactată de Le Figaro, Ministerul francez de Interne a luat act de acest mesaj transmis de agenţia Amaq şi verifică autenticitatea acestuia.

Pe de altă parte, poliţia franceză a reţinut sâmbătă dimineaţa alte trei persoane, la Nisa, în cadrul investigaţiei deschise asupra atentatului, un act comis de cetăţean tunisian, care nu era cunoscut ca având legături jihadiste, notează agerpres.ro.

Fosta soţie a autorului masacrului, identificat ca fiind Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a fost reţinută vineri în jurul orei locale 11.00 şi, potrivit procurorului Republicii, François Molins, rămâne în arest.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel era cunoscut de autorităţi pentru activităţi infracţionale, însă nu ca radicalizat, a confirmat vineri procurorul Parisului, François Molins, care conduce Parchetul antiterorist francez, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite