Statuie cu Putin gol, așezat pe toaletă, scoasă la licitație. Banii vor merge în Ucraina VIDEO

0
Publicat:

Statuia președintelui Rusiei Vladimir Putin, care îl înfățișează gol, așezat pe o toaletă aurie, a fost scoasă la licitație, iar cu banii obținuți se va cumpăra o dronă pentru Ucraina.

Statuia este plimbată în diferite spații publice de către un grup de activiști, iar licitația se desfășoară până în preajma Crăciunului, pe 20 decembrie, pe Twitter, prețul de pornire fiind de 10.000 de euro. 

Statuia președintelui rus face parte dintr-un ansamblu, iar în mâna dreaptă, statuia lui Putin are o perie de toaletă, iar la gât un lanț de aur. 

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Ansamblul se află pe un soclu masiv de marmură cu inscripția „Asasini goi”.

„Ideea a apărut ca urmare a unui videoclip prezentat de opozantul rus Alexei Navalnîi, cu imagini detaliate despre palatul secret de lux al lui Putin, unde, de exemplu, o perie de toaletă costa 15.000 de euro. Peria de toaletă a devenit apoi un simbol al rezistenței față de regimul lui Putin, motiv pentru care am adăugat-o statuii împreună cu toaleta aurie”, a declarat Otakar Van Gemund, inițiatorul demersului. 

Mașina de spălat însângerată din mâna stângă simbolizează obiectele pe care ocupanții ruși le fură din casele din Ucraina, de la începutul războiului. 

„Arată ce ridicol este Putin și că doar mimează puterea. Nu trebuie să ne temem de Putin, deoarece puterea lui este alimentată doar de frica noastră. Este mai vulnerabil decât pare”, a mai transmis Van Gemund. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite