Soţia unui fost deputat din Ucraina a trecut graniţa cu valize pline cu dolari şi euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valize cu bani găsite în maşina unei femei care venea din Ucraina Foto: Telegram Serghei Leşcenko
Valize cu bani găsite în maşina unei femei care venea din Ucraina Foto: Telegram Serghei Leşcenko

Soţia unui politician ucrainean a scos din Ucraina aproape 29 de milioane de dolari şi un milion si jumătate de euro, bani gheaţă. Bancnotele erau puse în mai multe valize.

Potrivit site-ului 24tv.ua, Serghei Luşcenko, fost jurnalist şi politician, publică pe contul său de Telegram o fotografie cu valizele cu bani şi susţine că ar fi vorba despre Anastasia Kotviţkaia, soţia fostului deputat Igor Kotviţki. Om de afaceri, acesta este considerat ca fiind mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat şi influent, bănuit de corupţie, care a fost ani de zile ministru de interne, sub diverse adminstraţii, până în vara anului trecut, când şi-ar fi dat demisia la cererea preşedintelui Zelenski.

Femeia a trecut frontiera în Ungaria cu o maşină înmatriculată în Ungaria şi condusă de un cetăţean ungar. Vameşii ucraineni au lăsat vehiculul să treacă, dar grănicerii din Ungaria l-au controlat. Au găsit banii şi au pus-o să declare întreaga sumă pe care o avea. Procurorii de la Kiev au deschis o anchetă.

În presa ucraineană circulă de mai mult timp informaţii că sume mari de bani sunt scoase clandestin din ţară, cu ajutorul unor grăniceri corupţi, care primesc mită.

Zilele trecute, şi poliţia de frontieră din România a anunţat că un cuplu ucrainean a încercat să intre pe la vama Albiţa cu 1,6 milioane de dolari şi 50.000 de euro ascunşi în maşină.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite