Soldatul decapitat în Londra avea 25 de ani şi era tatăl unui băiat de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul de 25 de ani a fost decapitat în plină stradă, la lumina zilei, şi cu zeci de martori
Tânărul de 25 de ani a fost decapitat în plină stradă, la lumina zilei, şi cu zeci de martori

Soldatul ucis în mod brutal miercuri seară la Londra de doi terorişti a fost identificat drept Lee Rigby, un tânăr în vârstă de 25 de ani din al doilea Batalion al Regimentului Regal de Infanterie (fusilieri). Era căsătorit, avea un băiat în vârstă de doi ani şi era un fan înfocat al echipei de fotbal Manchester United.

Tânărul în vârstă de 25 de ani era din Manchester. Familia sa a emis joi un comunicat în care transmite că „Lee era adorabil. Făcea orice pentru oricine, mereu avea grijă de surorile lui şi mereu le proteja. Îşi lua mereu rolul de frate mai mare în raport cu oricine”. 

Familia a povestit în continuare cum, încă de când era doar un copil, Lee şi-a dorit să intre în armată. „Voia să trăiască şi să se bucure. Familia însemna totul pentru el. A fost un fiu, soţ, tată, frate, unchi şi prieten iubitor pentru mulţi”, au încheiat rudele bărbatului care a fost decapitat miercuri la Londra de către doi bărabaţi despre care se crede că sunt terorişti. 

Şi Ministerul britanic al Apărării a vorbit în termeni admirativi faţă de Lee Rigby. „Un soldat extrem de plăcut şi inteligent, toboşarul Rigby avea o personalitate mai mare decât viaţa în corpul de Toboşari şi era bine-cunoscut, plăcut şi respectat în întregul Batalion al Fusilierilor”

Rigby a intrat în armată în 2006, potrivit BBC. Miercuri seară, el a fost lovit şi decapitat în plină stradă de către doi bărbaţi consideraţi acum terorişti, care şi-au argumentat faptele prin furia faţă de implicarea armatei americane în războaie din lumea musulmană. 

Lee Rigby FOTO Reuters

Cei doi atacatori au rămas apoi la faţa locului până la sosirea forţelor de ordine, care i-au împuşcat şi arestat. Alte două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost arestate ulterior în legătură cu atacul. 

Unul dintre cei doi atacatori a fost identificat drept Michael Adebolajo, un extremist musulman bine-cunoscut de serviciile britanice de securitate. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite