Soldaţii britanici folosesc spray-ul împotriva ţânţarilor pentru a se apăra de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi britanici
Soldaţi britanici

Militarii britanici au găsit o soluţie pentru a se apăra de noul coronavirus. Potrivit cotidianului Daily Mail, care citează surse din cadrul Ministerului Apărării al Regatului Unit, pentru a preveni infecţia cu SARS-CoV-2 armata foloseşte un spray împotriva ţânţarilor.

”Este ca o măsură suplimentară de protecţie. Oricum nu poate face rău. Nu ştim câţi soldaţi au utilizat produsul”, a declarat secretarul de stat, Ben Wallace.

Spray-ul pe bază de citriodiol previne infectarea cu anumite tipuri de coronavirus, dar nu există studii care arate efectul asupra SARS-CoV-2”, au adăguat oficiali ai Ministerului Apărării al Marii Britanii, grăbindu-se să precizeze că decizia folosirii respectivului produs a fost luată după consultări cu experţi în boli infecţioase şi în sănătate publică.

Potrivit acestora, substanţa din spray se evaporă greu, ceea ce ar putea asigura o protecţie mai bună şi pentru mai multe oe comparativ cu dezinfectanţii obişnuiţi cară înlătură virusul doar în momentul aplicării.

”Mă bucur că ni s-a răspuns, cu promisiunea că vom primi noi detalii de la secretarul de stat, Ben Wallace în urma rapoartelor privind testele cu insecticid pe bază de Citriodiol care ar fi efectuate pe soldaţii noştri”, a spus Tobias Elwood, şeful comisiei parlamentare care se ocupă cu supravegherea activităţii Ministerului Apărării. În laboratoarele de la Porto Down ale instituţiei au fost efectuate teste oficiale.

Ministerul britanic al Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că 34.466 de persoane testate pozitiv cu coronavirus în Regatul Unit au murit. Faţă de bilanţul anunţat vineri, cel de acum cuprinde încă 468 de decese.

Ministerul a precizat că acest număr total de 34.466 de decese s-a înregistrat până vineri, la ora locală 17.00

Au fost testate în total 1,74 milioane de persoane (2,48 milioane de teste), dintre care 78.537 în ultima zi.

Marea Britanie a raportat până acum 240.161 de cazuri de infectare cu coronavirus – 3.450 în ultima zi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite