Șoferii ucraineni dau mită fermierilor polonezi pentru a trece prin punctele de control fără să stea la coadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit publicației ucrainene Strana, trecerea costă aproximativ 250 USD per mașină.

Camioane la granița polono-ucraineană. Foto: EPA-EFE
Camioane la granița polono-ucraineană. Foto: EPA-EFE

Unii șoferi ucraineni au reușit să „fenteze” coada formată la pichetele fermierilor polonezi plătind mită. Această acuzație a fost făcută de compatrioții lor, care continuă să stea la cozi lungi de kilometri la granița dintre Polonia și Ucraina.

"O mie de zloți (aproximativ 250 de dolari) pentru o mașină și trec fără coadă. Primul caz a fost înregistrat aseară, când câteva zeci de camioane au trecut granița. Astăzi un alt coleg a încercat să sară peste coadă, cu numere de înmatriculare din Lviv", citează cuvintele șoferilor nemulțumiți, ediția ucraineană a ziarului „Țara”. În același timp, coada din Polonia la punctul de control Rawa-Russkaya-Hrebenne s-a întins pe 28 de km și continuă să crească. Iar la punctul de control Medyka-Shegini, polonezii, conform publicației, au refuzat să lase toate camioanele să treacă atât în ​​Ucraina, cât și în Polonia.

Din cauza blocadei la frontieră, costul livrării de mărfuri în Ucraina a crescut brusc - transportul a 22 de tone de la Gdansk la Kiev, de exemplu, a crescut de la 1.500 euro la 4.000 euro.

Din noiembrie 2023, transportatorii și fermierii polonezi au organizat periodic proteste, blocând punctele de control la granița cu Ucraina. O altă grevă a producătorilor agricoli polonezi împotriva importului de produse agricole ucrainene a fost anunțată în toată țara în perioada 9 februarie - 10 martie. Fermierii cer să se limiteze sau să se interzică complet importul de produse agricole ieftine din Ucraina, să se consolideze sprijinul pentru creșterea animalelor fermierilor polonezi și, de asemenea, să-și exprime dezacordul cu strategia Green Deal a Uniunii Europene, care prevede atingerea nivelului de emisii de carbon zero până în 2050. Protestul a fost susținut de conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Polonia. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite