Slovac arestat după ce a amenințat că vrea să comită un masacru similar celui din Praga

0
Publicat:

Poliția slovacă a anunțat că a arestat un bărbat care a amenințat că va comite un masacru similar cu cel de joi de la Praga, transmite BBC.

Mașină de poliție din Slovacia Foto Shutterstock
Mașină de poliție din Slovacia Foto Shutterstock

Autoritățile slovace spun că un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost reținut în orașul Zilina din nordul țării, după ce a sunat la serviciile de urgență afirmând că intenționează să facă "ceea ce s-a întâmplat la Praga".

El riscă acum să fie urmărit penal pentru inducerea de panică în public, ceea ce presupune o pedeapsă maximă de doi ani de închisoare.

Joi, un student a deschis focul la o universitate din Praga, omorând 14 persoane.

De asemenea, poliția cehă a efectuat o serie de arestări de la împușcături.

Poliția slovacă a declarat că bărbatul reținut in Zilina a sunat la serviciile de urgență în aceeași seară pentru a spune că dorea să achiziționeze o armă pentru a comite un masacru similar.

Poliția a difuzat o înregistrare video în care se vede cum ofițeri înarmați cu arme automate sparg ușa apartamentului său la scurt timp după aceea și îl arestează.

În Cehia, un alt bărbat a fost arestat după ce a amenințat că îi va ucide pe membrii supraviețuitori ai familiei atacatorului. Poliția a declarat că a recuperat o armă deținută legal la domiciliul său din regiunea Vysocina, la sud-est de Praga.

Vineri seară, polițiștii au fost chemați într-un sat din vestul regiunii Plzen după ce un bărbat a amenințat că își va împușca vecinii. Acesta a fost arestat, dar s-a constatat că era beat și neînarmat.

Au mai avut loc alte câteva incidente de securitate, pe fondul unui sentiment general de neliniște publică de la crime.

O unitate de intervenție armată a fost trimisă vineri seara la intersecția aglomerată IP Pavlova din Praga, după ce a fost raportată prezența unui bărbat care ținea o grenadă. Experții pirotehnicieni chemați la fața locului au declarat că arma era o imitație.

Doi bărbați - descriși de mass-media ca fiind străini - au fost arestați. Circulația tramvaielor și autovehiculelor a fost oprită temporar, iar trenurile de metrou nu au oprit în stație până când poliția nu a dat undă verde.

Între timp, sâmbătă seara, terminalul 2 al aeroportului din Praga a fost evacuat pentru scurt timp după ce un "bărbat vorbitor de limba engleză" a sunat la poliție pentru a spune că în aeroport au fost amplasate cinci bombe. Zborurile nu au fost afectate, iar terminalul a fost redeschis după ce a fost verificat pentru detectarea explozibililor.

Majoritatea cehilor sărbătoresc Ajunul Crăciunul pe 24 decembrie. Festivitățile din acest an au loc imediat după o zi de doliu național pentru victimele de joi. Președintele Petr Pavel i-a îndemnat pe oameni să se gândească la cei care și-au pierdut persoane dragi.

"Să le respectăm durerea și să nu-i lăsăm să o sufere singuri", a spus el într-o declarație.

"Solidaritatea noastră, ajutorul, dar și tactul și considerația noastră le vor da puterea de a face față treptat acestei situații".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite