Singurul pod din Herson de peste fluviul Nipru a fost închis după tiruri cu sisteme de rachete HIMARS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul Antonovski FOTO Twitter @TpyxaNews
Podul Antonovski FOTO Twitter @TpyxaNews

Administraţia instalată de Moscova în oraşul Herson, ocupat de forţele invadatoare în primele zile ale războiului din Ucraina, a anunţat miercuri închiderea podului Antonovski, singurul peste fluviul Nipru. Podul Antonovski a fost distrus parţial în urma unor tiruri cu sisteme de rachete de artilerie (HIMARS) primite de Ucraina din partea SUA.

Podul Antonovski a fost închis circulaţiei civililor, cu toate că integritatea sa structurală nu a avut de suferit în urma bombardamentelor, a declarat pentru agenţia de presă Interfax Kirill Stremousov, adjunctul şefului administraţiei numite de ruşi

„Nu va avea nicio influenţă asupra rezultatului luptelor”, a adăugat Stremusov, fără să precizeze amploarea distrugerilor.

Potrivit lui Stremusov, armata rusă va instala pontoane şi poduri militare pentru a permite traversarea fluviului în caz de necesitate.

Podul Antonovski, situat la periferia Hersonului, este considerat un obiectiv strategic, având un rol-cheie pentru aprovizionare. Este singurul pod care leagă oraşul de malul sudic al Niprului şi de restul regiunii Herson, transmite Agerpres, care citează agenţiile de presă AFP şi Reuters.

Herson, capitala regiunii cu acelaşi nume, este situat la numai câţiva kilometri de front, unde forţele ucrainene duc o contraofensivă pentru a recuceri teritoriile din sudul ţării pierdute în primele zile ale războiului.

„Ocupanţii ar trebui să înveţe să înoate pentru a traversa Niprul. Sau să plece din Herson cât se mai poate”, a scris pe Twitter consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak.

Acţiunile de contraofensivă ale Ucrainei în regiunea Herson au permis deja recâştigarea de teren în ultimele săptămâni.

Esenţială pentru agricultura ucraineană, regiunea are un rol strategic datorită faptului că se învecinează cu Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Autorităţile de ocupaţie au confirmat marţi că prevăd organizarea unui referendum pentru anexarea Hersonului şi a părţii ocupate din regiunea vecină Zaporojie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite