Serbia intră în lockdown din cauza numărului mare de infectări. Rămân deschise magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile

0
0
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Serbia înăspreşte măsurile împotriva răspândiri coronavirusului, în timp ce spitalele sunt pline cu pacienţi infectaţi cu COVID-19. Noile restricţii nu vizează magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile.

Magazinele, restaurantele, punctele şi locaţiile de servire vor fi închise cel puţin cinci zile începând de miercuri, a afirmat premierul Ana Brnabic, citată de presa sârbă după o reuniune a echipei guvernamentale de gestionare a crizelor, informează dpa, citat de Agerpres.

În urma noilor restricţii, numai magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile vor fi scutite. Restricţii similare au fost deja în vigoare în ultimele trei weekend-uri.

Managerii de spitale şi medicii au cerut recent ca măsurile mai stricte să nu fie limitate la weekend, apreciind că efectele unor lockdown-uri de scurtă durată nu sunt suficiente.

Spitalele se apropie de limitele lor de capacitate, având în vedere că a crescut numărul de pacienţi cu COVID-19, au adăugat sursele citate. În prezent, aproximativ 4.515 pacienţi cu COVID-19 sunt trataţi în spitalele din Serbia.

În ultimele săptămâni, numărul infecţiilor din Serbia, o ţară cu şapte milioane de locuitori, a crescut semnificativ. Luni, autorităţile au înregistrat 4.634 de noi cazuri de COVID-19, o creştere cu aproximativ un sfert faţă de situaţia de acum două săptămâni. De la începutul pandemiei, 4.747 de persoane au murit în Serbia în urma infectării cu noul coronavirus.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite