Șeful uneia dintre cele mai importante companii de investiții din Ucraina a fost reținut

0
Publicat:

Omul de afaceri Igor Mazepa a fost reținut în timp ce trecea granița cu Polonia.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Autoritățile din Ucraina l-au reținut pe omul de afaceri Igor Mazepa, care conduce Concorde Capital, una dintre cele mai bune trei bănci de investiții din Ucraina (conform celei mai mari agenții internaționale de informații Thomson Reuters), a relatat publicația Strana, citând surse. Potrivit acesteia, Mazepa a fost reținut în timp ce trecea granița cu Polonia. După cum notează publicația, el este suspectat că a participat la fraude funciare în districtul Vyshgorod din regiunea Kiev. 

La rândul său, publicația „NV Business” informează că Biroul de Investigații de Stat efectuează percheziții la sediul companiei. Nu au fost încă publicate informații oficiale cu privire la acest subiect.

Una dintre cele mai cunoscute tranzacții ale Concorde Capital este achiziționarea la sfârșitul anului 2022 a fabricii de la Kiev „Kuznya na Rybalsky”, care a aparținut anterior fostului președinte Petro Poroșenko. 

Numele lui Igor Mazepa a fost implicat în numeroase scandaluri. În 2015, corporația lui Igor Mazepa, Concorde Capital, a fondat o companie de schimb valutar PrivateFX, care a devenit un succesor tehnic al piramidei financiare scandalos ruinate Forex Trend Limited dezvoltată în 2011 de infractorul financiar (arestat) Pavel Krymov. Informațiile despre participația de 100% ale lui Igor Mazepa în capitalul PrivateFX au fost confirmate public de CEO-ul PrivateFX, Alexander Bykov. În aprilie 2017, Igor Mazepa a vândut PrivateFX către compania-paravan necunoscută Prime Broker, fără a fi onorat obligațiile față de investitori pentru aproape 18 milioane USD.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite