Șeful spionajului militar al Ucrainei susține că știe cauza morții lui Navalnîi: „S-ar putea să vă dezamăgesc”

0
Publicat:

Șeful informațiilor militare ucrainene a spus care ar fi fost cauza decesului opozantului rus Aleksei Navalnîi. Kirilo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării Ucrainean, a dezvăluit că acesta a murit din cauze naturale.

S-ar putea să vă dezamăgesc, dar ceea ce știm este că, de fapt, a murit din cauza unui cheag de sânge. Și acest lucru este mai mult sau mai puțin confirmat. Nu este luat de pe internet, dar, din păcate, este o [moarte] naturală", a declarat Kirilo Budanov, potrivit Hromadske.  

Kirilo Budanov, șeful spionajul militar al Ucrainei FOTO EPA EFE
Kirilo Budanov, șeful spionajul militar al Ucrainei FOTO EPA EFE

Șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării, Kirill Budanov, a declarat că politicianul rus Aleksei Navalnîi a murit de moarte naturală - din cauza unui cheag de sânge.

El a declarat acest lucru în cadrul conferinței de presă „Ucraina. Anul 2024", potrivit unui corespondent Hromadske.

La 16 februarie, colonia rusă a anunțat moartea deținutului Aleksei Navalnîi. Aceștia susțin că bărbatul s-a simțit rău după o plimbare și a leșinat la scurt timp. Medicii ar fi luat toate măsurile de resuscitare necesare, dar acestea nu au dat rezultate pozitive, așa că au declarat decesul acestuia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Navalnîi a fost „evident ucis de Putin". NATO a declarat că trebuie stabilite toate faptele privind moartea lui Navalnîî, în timp ce Comisia Europeană a numit moartea politicianului „o amintire sumbră a ceea ce reprezintă Putin și regimul său".

Opozantul rus Alexei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a murit în închisoare

Alexei Navalnîi, principalul opozant al regimului Putin, a murit vineri, 16 februarie 2024, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din Artica rusă. 

Serviciul penitenciar rus a raportat că Aleksei Navalnîi a murit „după o plimbare”, potrivit Sky News.

La 16 februarie 2024, în colonia penitenciară nr. 3, deținutul A. Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și cunoștința aproape imediat”, se arată într-un comunicat.

Lucrătorii medicali ai instituției au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar acestea nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au confirmat decesul deținutului”, încheie comunicatul.

Cauzele decesului lui Navalnîi sunt în curs de determinare, anunță Serviciul Federal Penitenciar din districtul autonom Iamalia-Neneția, potrivit TASS. Kremlinul a declarat că nu are informații despre cauza morții.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite