Țara care impune sancțiuni pentru 7 angajați din sistemul penitenciar rus, acuzați că l-au maltratat pe Navalnîi

0
Publicat:

Australia a impus luni sancţiuni financiare şi interdicţii de călătorie pentru şapte angajaţi ai sistemului penitenciar rus pe care îi acuză că l-au maltratat pe opozantul Kremlinului, Alexei Navalnîi, în colonia penitenciară din Siberia, unde bărbatul a murit.

Aleksei Navalnîi a murit în închisoare FOTO EPA EFE
Aleksei Navalnîi a murit în închisoare FOTO EPA EFE

  „Australia consideră că preşedintele Putin şi guvernul rus sunt responsabili pentru tratamentul şi moartea domnului Navalnîi în custodie", a declarat vicepremierul Richard Marles, relatează CNN. Pe de altă parte, Kremlinul a negat orice implicare în moartea celui mai vehement critic al lui Vladimir Putin.

Australia a aplicat mai multe runde de sancţiuni în materie de drepturile omului de tip „Magnitsky” împotriva persoanelor din Rusia începând din decembrie 2022, când a impus pentru prima dată sancţiuni ruşilor acuzaţi de otrăvirea lui Navalnîi în 2020.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au adoptat noi sancţiuni împotriva Rusiei săptămâna trecută ca reacţie la moartea lui Navalnîi şi invazia în desfăşurare a Moscovei în Ucraina.

Echipa lui Aleksei Navalnîi oferă 50.000 de euro recompensă pentru informații despre moartea liderului opoziției ruse. Gulagu.net spune că s-a folosit violența

Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție fondată de Navalnîi, a anunțat o recompensă de 50.000 de euro și ajutor pentru a părăsi Rusia pentru orice informații importante despre cum a fost omorât liderul opoziție ruse, Aleksei Navalnîi, în colonia penală unde era închis, transmite CNN. Gulagu.net susțien că are date despre posibila utilizare a violenței în perioada 15-16.02.24 împotriva opozantului.

Pentru informații valoroase și complete despre crimă și autorii ei, promitem o recompensă de 20.000 de euro și organizarea plecării din țară, dacă doriți”, a transmis Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție Navalnîi, într-un mesaj video publicat vineri pe X.

Apel la militari, poliție, angajați ai FSB, Comisia de anchetă și parchet. Nu contează care este statutul tău sau dacă împărtășești opiniile politice ale lui Aleksei Navalnîi. Există principii universale de bază: nu poți să-ți batjocorești o mamă și să o șantajezi cu cadavrul fiului ei ucis. Nu puteți și nu trebuie să susțineți acest lucru. Arată umanitate, arată simpatie pentru mama care și-a pierdut fiul. Nu susține cruzimea absolut infernală și crimele imorale ale lui Putin”, a scris Jdanov pe X. „Vă rugăm să trimiteți orice informație legată de uciderea lui Aleksei Navalnîi la navalnybox@protonmail.com. Pentru informații valoroase și complete, vă promitem o recompensă de 20.000 de euro și organizarea plecării din țară, dacă doriți”, a completat acesta.

Mai târziu, Jdanov a revenit și a anunțat că datorită interesului crescut, recompensa a crescut la 50.000 de euro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite