Şeful Administraţiei regionale ucrainene: 13 civili ucişi în bombardamentele ruseşti în regiunea Dnipropetrovsk

0
0
FOTO AFP (arhivă)
FOTO AFP (arhivă)

Treisprezece civili au fost ucişi în noaptea de marţi spre miercuri în bombardamente ruseşti în în districtele Nikopol şi Krivorojski din regiunea ucraineană Dnipropetrovsk (centru-est), a anunţat şeful administraţiei militare regionale ucrainene Valentin Reznicenko, citat de AFP, Reuters şi Ukrinform. Bombardamentele au avut loc nu departe de centrala nucleară din Zaporojie, notează DPA.

Doi răniţi au decedat din cauza rănilor, adăugându-se bilanţului de 11 morţi anunţat anterior de către guvernator pe Telegram.

Potrivit ultimului bilanţ, atacul din cursul nopţii a făcut de asemenea cel puţin 11 răniţi dintre care cinci sunt în stare gravă în această regiune relativ sigură, unde de obicei sunt evacuaţi civilii din Donbas, mai la est, epicentrul ofensivei ruse.

„Am avut o noapte oribilă (...) Este foarte dificil de scos cadavrele de sub dărâmături”, subliniază Reznicenko în mesajul său, în care s-a adresat locuitorilor din zonă: „Vă implor, mergeţi în locuri sigure în timpul raidurilor aeriene (...). Nu-i lăsaţi pe ruşi să vă omoare”.

Micul oraş Marganeţ, situat pe celălat mal al fluviului Nipru, vizavi de centrala nucleară de la Zaporojie, precum şi localitatea Văsşetarasovka au fost vizate cu sisteme de rachete multiple Grad. La Marganeţ au fost avariate 20 de blocuri cu mai multe etaje, inclusiv două şcoli, un cămin şi un centru cultural, a spus Reznicenko.

Oraşul Marganeţ se află pe malul de nord al lacului de acumulare Kahovka de pe fluviul Nipru.

Atacul a avariat o linie electrică, lăsând câteva mii de oameni fără electricitate, a spus oficialul ucrainean, indicând că au fost avariate două şcoli, clădirea consiliului municipal, o sală de concerte şi o serie de clădiri administrative.

Rusia neagă că vizează civili în ceea ce numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina, notează Reuters.

„80 de rachete au fost lansate deliberat şi insidios asupra cartierelor rezidenţiale în timp ce oamenii dormeau”, a denunţat şeful administraţiei regionale ucrainene din Dnipropetrovsk.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite