Scholz: Tacticile pământului pârjolit nu îl vor ajuta pe Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat joi atacurile cu drone efectuate de armata rusă asupra ţintelor civile din Ucraina şi a apreciat că „astfel de tactici ale pământului pârjolit nu vor ajuta Rusia să câştige războiul”.

Olaf Scholz FOTO EPA-EFE
Olaf Scholz FOTO EPA-EFE

Într-un discurs susţinut în Bundestag, forul legislativ al Germaniei, înaintea unui Consiliu European la Bruxelles, Scholz a declarat că atacurile aeriene ale rușilor „nu vor face decât să întărească hotărârea şi dorinţa Ucrainei şi ale partenerilor săi de a persevera”.

„Până la urmă, teroarea exercitată de Rusia prin bombardamente şi rachete este un act de disperare, la fel ca mobilizarea de bărbaţi ruşi pentru război”, a spus Scholz, citat de agențiile internaționale de presă, preluate de Agerpres.

„El vrea să răspândească frică, să divizeze şi să intimideze. Ne speculează slăbiciunea, dar se înşală - nu suntem slabi”, a subliniat cancelarul german.

„Toate minciunile şi toată propaganda, discuţia despre <<operaţiuni speciale>> şi victorii rapide, toate acestea sunt doar o faţadă, ca o potemkinadă”, a adăugat el.

Olaf Scholz a afirmat de asemenea că reconstrucţia Ucrainei post-război va fi „o sarcină pentru o generaţie în care întreaga comunitate civilizată de state trebuie să îşi unească forţele”.

Cancelarul german a dat asigurări totodaă că „nevoile financiare” ale Ucrainei până la finalul anului sunt acoperite. „Vestea bună este că nevoile financiare ale Kievului până la finalul anului sunt practic acoperite, iar Uniunea Europeană şi G7 joacă un rol decisiv”, a precizat el.

Scholz a spus, pe de altă parte, că Germania s-a eliberat de dependenţa de gazele rusești, dar lucrează la reducerea preţurilor la energie, inclusiv prin asigurarea unor noi contracte de livrări de gaze de la alte ţări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite