Scandal în Spania din cauza campaniei  „Toate corpurile merită afişate la plajă“: imaginile, folosite fără acordul modelelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea folosită pentru promovarea campaniei
Imaginea folosită pentru promovarea campaniei

O artistă spaniolă care a creat un afiş prin care invită femeile să meargă la plajă fără a fi îngrijorate de cum arată şi-a cerut scuze în urma unui scandal iscat de creaţia sa. Afişul a fost executat la cererea Ministerului Egalităţii din Spania.

Motivul scandalului a fost acela că artista a ”uitat” să ceară permisiunea unor  femei care apar pe afiş, informează The Guardian, preluat de Digi24. Cel puţin aşa susţin unele dintre modele. 

Afişul îndemna femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă fără inhibiţii. „Vara este şi a noastră”, este sloganul care însoţeşte posterul campaniei, în care apar cinci femei cu aspect fizic diferit. 

Modelul britanic Nyome Nicholas-Williams spune că a aflat că o fotografie de-ale ei, luată de pe Instagram, a fost folosită pe afiş abia după ce cineva i-a atras atenţia. „Nu este o imagine la liber, este o fotografie pe care am postat-o pe Instagram. Este nepoliticos şi lipsit de respect. Sunt supărată pentru că dacă m-ar fi întrebat la început, aş fi putut lua o decizie, probabil aş fi spus da”, a spus Nicholas-Williams.

„Având în vedere controversa – justificată – cu privire la drepturile de imagine din ilustraţie, am decis că cel mai bun mod de a repara daunele care ar fi putut rezulta din acţiunile mele este să împart banii pe care i-am primit pentru lucrare şi să dau părţi egale femeilor de pe afiş”, a spus artista cunoscută sub numele de Arte Mapache.

Şefa Institutului pentru drepturile femeilor,Antonia Morillas, a spus că aşteptările cu privire la aspectul fizic au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar le neagă şi drepturile.

Institutul a transmis că acest proiect este o încercare de a demonstra că toate persoanele au aceleaşi drepturi, că femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde şi cu cine îşi doresc.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite