Şase membri ai unui grupări neonaziste, arestaţi în Franţa pentru plănuirea unui atac împotriva unei loje masonice

0
0
Poliţia franceză FOTO EPA-EFE
Poliţia franceză FOTO EPA-EFE

Şase membri ai unui grupuscul neonazist, suspectaţi de plănuirea unui atentat împotriva unei loje masonice, au fost arestaţi marţi în Doubs şi Bas-Rhin (est), a dezvăluit vineri o sursă judiciară şi una apropiată dosarului, confirmând o informaţie obţinută de BFMTV, relatează AFP.

Trei dintre suspecţi - doi bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani - urmau să compară vineri în faţa unui judecător de instrucţie la Paris, în vederea unei eventuale inculpări cu privire la o „asociere de răufăcători teroristă criminală”, potrivit sursei judiciare.

Ceilalţi trei suspecţi - de asemenea doi bărbaţi şi o femeie - au fost eliberaţi, fără să fie angajate urmăriri împotriva lor, în acest stadiu.

Parchetul Naţional francez Antiterorist (PNAT) a deschis o anchetă preliminară în februarie 2021 cu privire la activităţile acestui grup de ultradreapta.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, persoanele vizate sunt suspectate de faptul că au vrut să pregătească o acţiune violentă vizând o lojă masonică.

Ameninţarea nu părea, însă, iminentă.

Suspecţii au fost arestaţi în urma unor conversaţii pe care le-au purtat şi pentru că au au căutat explozivi şi au efectuat reperări.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite