Să vezi Napoli şi apoi să mori: Mafia a adus deşeuri radioactive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeurile toxice aduse de mafia italiană îi otrăvesc pe locuitorii din regiunea Campina şi oraşul Napoli
Deşeurile toxice aduse de mafia italiană îi otrăvesc pe locuitorii din regiunea Campina şi oraşul Napoli

Un raport al armatei americane, citat de publicaţia italiană „L'Espresso“, trage un semnal de alarmă asupra deşeurilor toxice care otrăvesc locuitorii din Napoli şi din regiunea Campina: apă contaminată cu urme periculoase de uraniu, gaze otrăvitoare care ies din pământ. Şi asta din cauza faptului că mafia italiană a depozitat în zonă deşeuri toxice care au contaminat solul şi s-au inflitrat în apă.

Armata americană a făcut teste timp de doi ani, între 2009 şi 2011, pe o suprafaţă de peste 1000 de kilometri pătraţi, studii care au costat 30 de milioane de dolari. Şi totul pentru a înţelege cât de periculos este pentru soldaţii americani şi familiile acestora să trăiască în regiunea Campania, unde se află centrul de comandă al Forţelor Navale ale SUA din Europa. 

În urma analizelor s-au descoperit 214 substanţe periculoase, dar autorităţile italiene au ignorat cu totul concluziile raportului. Experţii americani au identificat locurile cu „risc inacceptabil pentru sănătatea umană“, iar acestea se află răspândite peste tot în regiunea Campina, chiar şi în centrul oraşului Napoli. 

Aceştia au recomandat să se folosească doar apă îmbuteliată pentru băut şi gătit, chiar şi pentru spălarea pe dinţi. Periculos este şi să locuieşti la parter pentru că în casă pătrund otrăvuri care se evaporă din sol. Comandamentul US Navy din Napoli s-a mutat în iunie 2007 ca  răspuns la preocupările a 3000 de americani staţionaţi în zonă unde există numeroase depozite ilegale de materiale toxice cancerigene deţinute de mafia italiană şi care sunt adesea incendiate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite