Ryanair dă în judecată Marea Britanie, în speranţa relaxării restricţiilor pentru Covid-19 care pun în pericol sezonul vacanţei de vară

0
0
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Operatorul aerian irlandez Ryanair dă în judecată Marea Britanie, în speranţa relaxării restricţiilor pentru Covid-19 care pun în pericol sezonul vacanţei de vară, transmite Reuters.

Ryanair s-a asociat cu Manchester Airports Group (MAG) pentru a depune joi o reclamaţie la Curtea Supreă din Anglia, solicitând tranparentizarea sistemului de restricţii, a declarat un purtător de cuvânt al MAG.

Şi alţi operatori aerieni sunt aşteptaţi să se alăture acestei acţiuni în justiţie.

Cu doar câteva săptămâni înainte de sezonul de vârf al călătoriilor din iulie şi august, când se obţin cele mai multe profituri, industria aviaţiei este îngrijorată de pierderea unei alte veri în faţa Covid-19, deoarece guvernul britanic blochează majoritatea călătoriilor, ceea ce înseamnă mai multe pierderi de locuri de muncă şi tensiuni financiare.

Industria călătoriilor a criticat în mod repetat sistemul ”semafor” al guvernului pentru destinaţiile internaţionale, spunând că este imprevizibil şi nu are sens ştiinţific. Reprezentanţii industriei afirmă că unele ţări şi insule cu risc scăzut ar trebui să fie deschise pentru călătorii.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că nu poate comenta cu privire la procedurile legale.

"Recunoaştem că aceasta este o perioadă dificilă pentru sector, deoarece încercăm să echilibrăm redeschiderea la timp a călătoriilor internaţionale, protejând în acelaşi timp sănătatea publică şi protejând campania de vaccinare, a afirmat guvernul într-un comunicat.

Marea Britanie a permis din nou vacanţele din luna mai, după luni de zile de blocare, dar descurajează călătoriile către destinaţii populare de vacanţă precum Spania, Franţa, Grecia şi Statele Unite, clasificându-le drept ”chihlimbar” în sistemul său de semaforizare. Aceasta înseamnă că călătorii trebuie să stea în carantină timp de 10 zile la întoarcere şi să facă mai multe teste pentru Covid-19.

Doar câteva destinaţii sunt clasificate ca verzi şi niciuna în Uniunea Europeană, după ce Portugalia a fost eliminată cu un preaviz scurt, la începutul lunii iunie.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite