O rachetă a lovit în piața centrală a orașului Cernihiv. Șapte morți și 17 răniți de răniți VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șapte persoane au fost ucise și 117 au fost rănite după ce o rachetă rusească a lovit într-o piață centrală din orașul Cernihiv, în nordul Ucrainei.

Racheta a lovit clădirea unui teatru FOTO Twitter/Nexta
Racheta a lovit clădirea unui teatru FOTO Twitter/Nexta

UPDATE 16.08 Numărul morților a crescut la șapte, iar al răniților la 117, scrie BBC.

În prezent, se știe că aproximativ 117 persoane au fost rănite în atac, potrivit primarului interimar al orașului. Scriind pe Telegram, Oleksandr Lomako anunță că șapte persoane au murit.

Anterior, Ministerul de Interne a declarat că 90 de persoane au fost confirmate ca fiind rănite, 25 dintre ele fiind transportate la spital.

***

Oamenii mergeau spre biserică pentru o sărbătoare religioasă când s-a produs atacul, a precizat ministerul, adăugând că 11 dintre persoanele rănite sunt copii.

Citat de Kyiv Independent, guvernatorul regiunii Cernihiv, Viaceslav Chaus, a relatat că lovitura a fost "probabil cu o rachetă balistică".

Aceste afirmații nu au putut fi verificate imediat în mod independent.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a condamnat atacul, îndemnând lumea să "se ridice împotriva terorii rusești".

„Astăzi, o rachetă rusească a lovit inima orașului Cernihiv. O piață, o universitate și un teatru. Rusia a transformat o sâmbătă obișnuită într-o zi plină de durere și doliu. Există victime. Condoleanțele mele tuturor celor care au pierdut pe cineva drag. Toate serviciile lucrează la fața locului. Salvatori, poliție, medici. 

Îndemn lumea să se opună terorii rusești. Oferiți Ucrainei instrumente suplimentare pentru a proteja viața. Pentru ca viața să câștige, Rusia trebuie să piardă acest război”, a fost mesajul lui Zelenski.

Cernihiv, care a fost centrul unor lupte intense în timpul războiului, este situat în apropierea graniței cu Belarus.

„O rachetă a lovit centrul orașului Chernihiv. Autoritățile au confirmat informația potrivit căreia există răniți și morți.

Președintele ucrainean a publicat imagini cu urmările unui alt atac terorist rusesc”, a transmis pe X canalul Nexta.

Racheta a lovit clădirea teatrului dramatic din oraș, potrivit Nexta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite