Rusia testează în războiul din estul Ucrainei gloanţe care perforează orice fel de blindaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În estul Ucrainei, Rusia testează cele mai noi tipuri de muniţie capabile să treacă prn armura vestelor antiglonţ. Aceste gloanţe pot fi folosite şi pe mitraliere uşoare, susţine seful Institutului de Cercetare a armelor  şi echipamente militare al Forţelor Armate ale Ucrainei, doctor în ştiinţe tehnice, profesor, colonelul Igor Cepkov citat de censor.NET.

„Analizând mai multe tipuri de muniţie , obţinute din estul Ucrainei, am constatat că cele mai multe dintre veste antiglonţ  furnizate trupelor noastre, nu ating nivelul de rezistenţă împotriva acestor muniţii. Astfel, sa descoperit că există gloanţe şi cartuşe de aproape toate calibrele care sunt utilizate pe arme de calibru mic, atât 5,45 mm cât şi 7,62 mm , care au capacitatea  de a perfora armura vestelor antiglonţ“, a declarat colonelul Cepkov.  

Glonţul care a fost investigat de specialiştii institutului, ca o dovadă reală a prezenţei acestui nou tip de muniţie , provine de la grupările înarmate ale separatiştilor şi perforează vesta antiglonţ utilizată cel mai frecvent de către militarii ucraineni implicaţi în operaţiunea antiteroristă din Estul Ucrainei, a precizat Cepkov.

 El a indicat că acest glonţ are indexul 7N37 şi că are o capacitate de perforare mai mare decât oricare din gloanţele utilizate de armata ucraineană. Noul tip de glonţ rusesc are un miez dintr-un aliaj de carbură de wolfram şi poate perfora  blindajele de pe vehiculelor moderne  din dotarea armatei ucrainene şi pot fi folosite şi pe mitralierele uşoare.

Consilierul ministrului ucrainenan al Apărării, Oleksander Daniliuk, a declarat că armata rusă a folosit în mod constant gloanţe experimentale în Ucraina subliniind că în baza acestor informaţii conceptul de vehicule blindat ar trebui să fie revizuite în prezent, nu numai în Ucraina, ci în întreaga lume.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite