Rusia susţine că a doborât trei rachete ucrainene întreptate spre Peninsula Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a doborât trei rachete ucrainene care vizau Crimeea, peninsulă anexată în 2014 de Moscova și țintă importantă a loviturilor executate de Ucraina, a transmis un responsabil rus, citat de AFP, scrie Agerpres.

Podul din Crimeea FOTO: Shutterstock
Podul din Crimeea FOTO: Shutterstock

„Trei rachete inamice în direcţia Crimeea au fost doborâte” în zona Herson la sfârşitul după-amiezii, a declarat pe Telegram Vladimir Saldo, instalat de Moscova la conducerea zonelor ocupate în această regiune din sudul Ucrainei.

„A fost dejucată o provocare a teroriştilor regimului de la Kiev”, a adăugat acesta.

Anterior, a fost lansată alerta de amenințare aeriană de către autorităţile din Crimeea, iar traficul pe podul Crimeei, care leagă această peninsulă de Rusia continentală, a fost temporar întrerupt.

Ucraina caută de câteva săptămâni să câștige teren în această zonă strategică pentru Rusia.

Peninsula este fundamentală pentru strategia militară rusă în campania sa ofensiva din Ucraina, atât pentru aprovizionarea cu trupe a forțelor ruse din sudul Ucrainei, cât şi pentru efectuarea de lovituri cu rachete dinspre mare.

Forţele armate ucrainene doresc să perturbe lanţul de aprovizionare al armatei ruse şi să pună capăt controlului militar al Rusiei asupra Mării Negre.

La sfârşitul lunii septembrie, Ucraina a efectuat o lovitură zguduitoare asupra sediului Flotei ruse de la Marea Neagră, în cursul căreia susține că aproximativ treizeci de ofiţeri ruși au fost neutralizați.

Ucraina a anunţat duminică distrugerea unei rachete dirijate şi a trei drone lansate de forţele ruse.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite