Rusia încearcă să spargă apărarea ucraineană la Orlovka. Atacurile au fost respinse, dar situaţia este dificilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută, forţele ruse au capturat oraşul strategic Avdiivka din estul Ucrainei, după un asalt care a durat câteva luni, şi acum fac presiuni în alte zone de-a lungul liniei frontului, afirmă autorităţile ucrainene.

Imagine din Avdiivka, oraş distrus de atacurile armatei ruseşti, foto Profimedia
Imagine din Avdiivka, oraş distrus de atacurile armatei ruseşti, foto Profimedia

Forţele ucrainene au reuşit să respingă trupele ruse din satul Orlovka, la vest de Avdiivka, oraş capturat deja de armata rusă, dar situaţia de pe frontul de est rămâne dificilă, a afirmat joi comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, informează Agerpres citând Reuters.

Orlovka se află la mai puţin de 2 kilometri nord-vest de Lastocikine, sat, de asemenea, recent ocupat de forţele ruse.

Armata ucraineană a anunţat săptămâna aceasta că s-a retras din alte două sate de lângă Avdiivka, pierzând şi mai mult teren, în contextul în care sprijinul din partea aliaţilor săi occidentali e pe cale să se epuizeze.

„Inamicul continuă acţiunile ofensive în numeroase zone de pe linia frontului. Situaţia este deosebit de tensionată în sectoarele Avdiivka şi Zaporojie”, a scris Sîrski în aplicaţia de mesagerie Telegram.

Potrivit responsabilului ucrainean, unităţi de asalt ruse încearcă să spargă apărarea ucraineană şi să captureze aşezările Tonenke, Orlovka, Semenovka, Berdîci şi Krasnohorovka. Până acum, atacurile au fost respinse, dar situaţia devine din ce în ce mai dificilă.

Sîrski a mai spus, în urma unei vizite pe frontul de est, că unii comandanţi au remarcat anumite deficienţe în ce priveşte „conştientizarea situaţiei şi evaluarea inamicului”, ceea ce afectează direct sustenabilitatea apărării în unele zone. „Am luat toate măsurile pentru remedierea situaţiei pe teren, cu alocarea de muniţie şi resurse materiale suplimentare, precum şi a rezervelor necesare”, a adăugat comandantul ucrainean.

Armata ucraineană şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au spus în mod repetat că militarii duc lipsă de echipamentele şi muniţia necesare pentru a respinge atacurile ruse din cauza ajutorului militar insuficient din partea aliaţilor occidentali, aminteşte Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite