Rusia anunță că va răspunde „corespunzător'' la furnizarea de rachete Storm Shadow Ucrainei de către UK

0
Publicat:

Rusia a primit de o manieră „foarte negativă" ştirea privind furnizarea de către Regatul Unit de rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei şi va răspunde în mod "corespunzător" la această acţiune, a informat joi Kremlinul, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Dmitri Peskov. FOTO Profimedia
Dmitri Peskov. FOTO Profimedia

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, în conferinţa sa de presă telefonică.

„Acest lucru necesită un răspuns adecvat şi din partea militarilor noştri, care vor lua deciziile corespunzătoare din punct de vedere militar", a declarat Dmitri Peskov.

CNN a relatat joi că Londra a livrat Ucrainei, înaintea aşteptatei sale contraofensive, „mai multe" rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Storm Shadow, oferind astfel forţelor ucrainene una din cele mai căutate arme. 

Dezvoltate în comun de Marea Britanie şi Franţa, Rachetele Storm Shadow au o rază de peste 250 de kilometri, puţin mai mică decât cea a ATACMS, pe care SUA au refuzat până acum să le trimită Ucrainei.

Storm Shadow va face diferenţa în echilibrul de forţe din Ucraina, oferind Kievului capacităţi militare pe care le solicită de la începutul războiului, potrivit unor surse militare americane citate de CNN.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite