Rusia anunţă că a scos din funcţiune şase gări ucrainene folosite pentru transportul armelor occidentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE (arhivă)
FOTO: EPA-EFE (arhivă)

Ministerul rus al Apărării a anunţat, miercuri, că a scos din funcţiune şase gări din Ucraina folosite pentru a furniza Forţelor ucrainene arme de fabricaţie occidentală în estul ţării, relatează Reuters.

Ministerul rus al Apărării a mai precizat că a scos gările din funcţie după ce a bombardat sursele de alimentare ale acestora cu arme aeriene de înaltă precizie şi nave maritime. Ministerul nu a informat ce arme de fabricaţie occidentală au fost furnizate Forţelor ucrainene prin intermediul acestor gări.

Reuters nu a putut verifica imediat anunţul şi nu a existat nicio reacţie imediată din partea Kievului.

Ministerul a mai comunicat că a vizat 40 de ţinte militare ucrainene, inclusiv patru depozite unde se află muniţie şi arme de artilerie.

Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie, numind invazia o operaţiune specială militară menită să degradeze capacităţile militare ale vecinului său sudic şi să elimine oamenii pe care i-a numit naţionalişti periculoşi.

Forţele ucrainene au opus o rezistenţă puternică, iar Occidentul a impus sancţiuni drastice Rusiei în efortul de a forţa Moscova să îşi retragă trupele.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, miercuri, al şasea pachet de sancţiuni aplicate Rusiei, printre care interzicerea totală a importului de petrol rusesc şi eliminarea a trei bănci importante ruse, inclusiv Sberbank, din sistemul financiar global SWIFT.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite