Rusia acuză Ucraina de atacarea mai multor platforme de foraj în largul Crimeei

0
0
FOTO chernomorneftegaz.com
FOTO chernomorneftegaz.com

Autorităţile ruse acuză luni forţele ucrainene de faptul că au deschis focul asupra unor platforme de foraj de hidrocarburi pe mare, în largul Crimeei ocupate, şi că au rănit cel puţin trei persoane, iar operaţiuni de salvare erau în curs, relatează AFP.

„În această (luni) dimineaţa, inamicul a atacat platforme de foraj Cernomorneftegaz. Sunt în contact cu colegii noştri de la Ministerul Apărării şi (serviciile speciale) FSB. Încercăm să salvăm oameni”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul instalat de Moscova după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, Serghei Aksionov.

Potrvit lui Aksionov, cinci din 12 persoane au fost salvate - inclusiv trei răniţi -, iar celelalte persoane erau căutate în continuare, „cu participarea unor nave de petrulare şi mjloace aeriene”.

Serghei Aksionov nu precizează care instalaţii au fost atinse.

Însă compania Cernomorneftegaz este cea care exploatează mai multe zăcăminte de gaze naturale şi petrol la Marea Neagră şi Marea Azov, în largul Crimeei ocupate.

Este pentru prima oară când Moscova anunţă un atac vizând infrastructuri de hidrocarburi offshore în Crimeea de la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite